top of page

Hestefysioterapi

Hvad er hestefysioterapi

Hesten kan have smerter i led og muskler, ligesom vi kan. Den kan bare ikke fortælle dig det. Dårlig opførsel eller modvilligt arbejde med eller uden rytter kan være et signal om, at det gør ondt et sted. Derfor må vi som hestefolk være opmærksomme på små og store signaler fra hesten. 

Hvordan foregår hestefysioterapi

I undersøgelsen ser jeg hesten i bevægeanalyse og hører om eventuelle problemer fra ejer, hvorefter jeg mærker hestens muskler og bevæger led igennem. Dette giver mig en helhedsorienteret viden om hvor og hvorfor, hesten har problemer. Min behandling er med fysioterapeutiske og med osteopatiske teknikker, som er en blid form for kiropraktik. Behandlingen tager ca. en time.

Kontakt for mere info.

Hvornår har hesten brug for fysioterapi

Hesten kan have gavn af forebyggende, behandlende eller optimerende behandling med fysioterapi.

 

Skal en unghest startes op i træning, kan det være en god idé at behandle hesten inden for at sikre et godt udgangspunkt for træningen med minimal risiko for skade ved skævheder eller spændinger i kroppen.

 

Har hesten haft en skade eller virker hesten til at have ondt, ved f.eks. at halte eller bevæge sig skævt, kan en behandling med fysioterapi rette op på disse kompenseringer.

 

Er hesten i fuld træning op til en konkurrence, kan hesten have godt af at blive tjekket igennem inden, hvor en behandling ofte kan give hesten de bedste forudsætninger for at præstere optimalt.

Foreningen Danske Hestefysioterapeuter

Foreningen Danske Hestefysioterapeuter består af autoriserede fysioterapeuter og dyrlæger med efteruddannelse i behandling af heste med fysioterapi og osteopati. Dette sikrer en specialiseret tilgang til undersøgelse og behandling af hesten med en baggrundsviden som fysioterapeut.

Danske HesteFysioterapeuter - Danske Fysioterapeuter

© Bundgaard hestefys 2023

bundgaardfys@gmail.com · Tlf. 2878 0057

bottom of page